Mikor ajánlott a méregtelenítés és miért céklával?

A túl sok méreganyag jelenlétét jelzi a pattanások megjelenése, vagy bőrünk fakóbbá válása. Ilyen esetben hajunk és körmeink is a vitaminhiány jeleit mutatják, még a kedvünk, aktivitásunk is megváltozhat. Mivel ilyenkor a szervezet ellenálló képessége is romlik, érdemes a téli hónapokat megelőzően megtisztítanunk szervezetünket, hogy felkészüljön a kritikus időszakra.

 

Miért céklával?

A cékla nagyon erős májtisztító hatással rendelkezik, ami az egyik legfontosabb szerv a méregtelenítéshez. A számtalan vitamin és ásványi anyag közül, amiket tartalmaz, kiemelkedik az A-, B-, C-vitamin, a kalcium, kálium, valamint a vas. Nőként gondoskodnunk kell a vas állandó, természetesen úton való pótlásáról, így a cékla fogyasztásával feltölthetjük raktárainkat is.
 Tippek a fogyasztásához

A céklával való méregtelenítés során kerüljük az adalékanyagokat tartalmazó élelmiszereket, valamint az egészségtelen, zsírban, cukorban, fehérlisztben gazdag ételeket. Próbáljunk napi rendszerességgel fogyasztani céklát valamilyen formában. A bioboltok polcain széles választékot találunk a céklalevekből, de készíthetünk házilag is egy gyümölcscentrifuga segítségével. Almával és sárgarépával ízletes vitaminbombát kapunk, csak arra ügyeljünk, hogy ne lépjük át a megengedett, napi egy deciliter mennyiséget belőle.

A boltokban kapható ecetes céklát, illetve céklasalátát helyettesítsük házilag készítettel, így elkerülhetjük a különböző adalékanyagokat. Kiváló diétás ebéd egy szelet grillezett csirkemell, sült zöldségekkel, céklával, sárgarépával, hagymával, fokhagymával, amihez épp kedvünk van.

Természetesen nem muszáj kúraszerűen fogyasztanunk, ha csak beépítjük étrendünkbe, már nagy szolgálatot teszünk egészségünk érdekében, hiszen jótékony hatásait ugyanúgy kifejti, csak kevésbé intenzív mértékben.

/Forrás:Femcafe/