Gyümölcsösen kezdjük a napot

A legideálisabb az az eset, ha reggelink kizárólag gyümölcsből áll. Ezzel erőnléttel és életerővel ajándékozzuk meg magunkat az egész nap folyamán. Az alábbiakban felsorolt gyümölcsök ízletes és olcsó energiaforrást biztosítanak.

Szezon gyümölcsök: alma és körte

Az almát hámozatlanul és magházzal együtt kellene fogyasztanunk így a legegészségesebb. Csökkenti ugyanis a koleszterin szintet és tisztítja a testet. Nem alábecsülendő a körte sem amely az mellett, hogy fontos ásványi anyagokat tartalmaz, tisztító és enyhe hashajtó hatású.

Szőlő

A szőlő élénkíti az idegeket és egy jó adag szőlő elfogyasztásával a szőlőcukor közvetlenül a vérbe jut. A szőlő, szőlőlé formájában sem veszti el jótékony hatását. Sőt, egy 10 napos szőlőlé kúra (napi 2-3 pohár) enyhíti a véralvadás hajlamot és védelmet nyújt a szívinfarktus ellen is.

Banán

 A bölcsek gyümölcsének is nevezik, ugyanis tágítja a tudatot. Ezen kívül jótékonyan hat a kedélyállapotunkra is. Különösen ajánlott gyermekeknek, könnyen emészthető és nem hizlal. Mindenképp fogyasszunk el napi 1-2 banánt, akár nyersen akár sütve. Két banán félbevágva rövid ideig serpenyőben sütve ízletes és egészséges étkezést nyújt. Aki még nem próbálta ki sütve a banánt az egy különleges íz élménytől fosztotta meg magát.
(Forrás:Énportál)