Csak természetesen

A tavaszi megújulás előtt szükségünk van egy kis vitamin és ásványi anyag többletre. Így arra biztatunk, hogy még a tavasz beállta előtt tarts egy napot, amikor csak természetes eredetű ételeket és italokat fogyasztasz. Nincs semmi féle szabály, vagy megkötés a lényeg, hogy annyi vitamint juttas a szervzetedbe amennyit tudsz. Ne feledd, csak természetesen.
 
Mennyire természetes az ásványvíz?
Nos az ásványvíz igazából egy mesterségesen létrehozott víz, amibe viszont több ásványi anyag és vitamin kerül, mint a sima csapvízbe. A legtöbb felnőtt hazánkban még ma is csapvizet iszik. Ha nem tudod megállni, hogy lemond a jól bevált ásványvízről, akkor legalább ne a szénsavas változatot használd. A szénsav még az ásványvízben sincs jótékony hatással a szervezetedre és persze a legkevésbé sem természetes.

Vedd a kezedbe a fakanalat
Ha valamit szretnél természetes hozzávalókból elkészíteni, akkor rajta próbáld ki. Ha kísérletező típus vagy, akkor bátren alkoss akár új recepteket is. Ami az alapanyxagokat illet, megoszlanak a vélemények, hogy mi számít természetesnek, ezért ez abszolút rád van bízva. Mivel napi egy étkezésnél ajánlott a főtt étel fogyasztása, azért érdemes házilag valamit főzni.

Import zöldségek és gyümölcsök
Nos a hosszú utat megtett zöldségek és gyümölcsök, bár drágábbak az átlagnál, mégis természetesek. Ahonnan hozzák, ott napfénnyel és vízzel növesztik meg. Hátránya, hogy elég hosszú utat tesz meg, de attól még a természetesség jegyében igazán felhasználható.

Üvegházi zöldségek és gyümölcsök
Amiket itthon termesztenek az őszi és téli hónapokban, amikor az adott zöldségnek vagy gyümölcsnek nincs szezonja. Az üvegházakban folyó termsztés, nélkülözi a fontos elemet a napfényt. Ha ez az alapvető természet forrás, a napfény kimarad a zöldségek és gyümölcsök termesztése során, akkor nem beszélhetünk természetes dolgokról./Forrás:Énportál/