A leghatásosabb öregedésgátló élelmiszerek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy idő után mindenki elkerülhetetlenül szembesül az évek múlásának negatív hatásaival. Néhány élelmiszer segítségével azonban ezeknek a kellemetlen változásoknak a kialakulása késleltethető, lefolyásuk üteme pedig lassítható. Épp ezért akkor is érdemes a kedvenc gyümölcseinkből vagy zöldségeinkből szemezgetnünk, ha fiatalosságunk megőrzése a célunk.

Étcsokoládé
A flavonoidokban gazdag étcsokoládé segít megőrizni az erek rugalmasságát, csökkenti a vérrögök kialakulásának kockázatát, így hatékony lehet a szív- és érrendszeri megbetegedések és a demencia, az időskori szellemi hanyatlás kialakulásának megelőzésében. A legalább 70%-os kakaótartalmú étcsoki a benne található fehérjéknek és B-vitaminoknak köszönhetően a bőr bársonyosságának megőrzéséhez is hozzájárul, valamint az UV-sugarak ellen is hatásosan veszi fel a harcot.

Olívaolaj
A benne található egyszeresen telítetlen zsírsavak, a polifenolok és értékes antioxidánsok forrásaként jelentős szerepet játszhat a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzésében.

Spenót
A luteinben bővelkedő élénkzöld zöldség sokat segíthet bőrünk egészségének megőrzésében és regenerálódásában.

Avokádó
Az avokádó magas E-vitamin tartalmával bizonyulhat értékes segítségnek, ha a tükörbe nézve bőrünk ruganyosságát, selymes fényét és bársonyosságát még sokáig szeretnénk látni. Az idő múlásával hajszálaink is vékonyabbá és sérülékenyebbé válnak, ám e gyümölcs antioxidáns- és folsavtartalma hajkoronánk fiatalos épségének megőrzésében is valódi kincsnek bizonyulhat.


Paradicsom
A paradicsom a benne rejlő likopinoknak köszönhetően veszi fel a harcot a szabadgyökök pusztító hatása ellen, emellett pedig a napsugarak káros hatását is eredményesen ellensúlyozhatja.

Fokhagyma
Erős gyulladásgátló hatóanyagainak köszönhetően eredményes lehet a bőr irritáltságának és kipirosodásának csökkentésében.

Brokkoli
A brokkoli is kimagasló antioxidáns tartalommal rendelkezik, ennek köszönhetően vethető be eredményesen a bőr öregedéséért felelős szabadgyökökkel szemben.

Görögdinnye
Bár ez az idénygyümölcs jelenleg még nem szerezhető be, azonban szezonjának beköszöntével érdemes minél többet fogyasztani belőle, hiszen esszenciális zsírsav, cink, E-, B- és C-vitamin tartalmának köszönhetően az egyik leghatásosabb öregedésgátló gyümölcs.

Halak
Magas omega-3 zsírsavtartalmuknak köszönhetően rendszeres fogyasztásukkal nemcsak a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében, hanem bőrünk fiatalos ragyogásának megőrzésében is kiváló eredmények érhetőek el. /Forrás:Femcafe/