Pomeló - az egyik legjobb immunerősítő

A pomelo talán az egyik olyan nálunk is kapható gyümölcs, amelynek nevét hallva nem biztos, hogy mindenki pontosan tudja, milyen gyümölcsről lehet szó. Pedig nem csak nagyon finom, hanem fantasztikus egészségügyi hatással van a szervezetünkre.

A pomelo leginkább a grapefruittal áll közeli rokonságban és az íze is hasonló hozzá. Leginkább Dél-Ázsiában őshonos és a citrusgyümölcsök közül a legnagyobb méretű. Bár nálunk nem termesztik, de a nagyobb boltok polcain biztosan találkozhatunk ezzel a gyümölccsel is.

Egészségünkre gyakorolt hatása miatt pedig mindenképpen érdemes kipróbálnunk még akkor is, ha tartunk a grapefruitéhoz hasonló, fanyar íztől. Akár egy kis méz hozzáadása után még a kesernyés íze sem fog zavarni abban, hogy minél többet fogyassz ebből a gyümölcsből.

C-vitamin
Mint minden citrusfélének, a pomelónak is magas a C-vitamin tartalma és ez igen csak hasznos ebben az időszakban. De ezen kívül magas a kalcium és kálium tartalma is, így joggal nevezhetjük az egyik leghasznosabb immunerősítőnek. Ezért érdemes akár minden nap is fogyasztanod belőle, hogy elkerüld a betegségeket.

Vérnyomás szabályozása
Nem csak az immunrendszerünk számára nagyon hasznos a pomelo, hanem a kálium tartalma a vérnyomásunk és szívünk egészsége szempontjából is rendkívül fontos. Ráadásul nagyon alacsony a kalóriatartalma is, így bármelyik diétába könnyen beilleszthető. Készíthetsz belőle akár salátát vagy frissen facsarva természetes gyümölcsléként is kitűnő választás lehet.

Gyulladáscsökkentő
A pomelo másik nagyon értékes tulajdonsága, hogy gyulladáscsökkentőként is lehet használni, arról nem is beszélve, hogy különféle bőrbetegségek ellen is kiváló. Egyes leírások szerint Ázsia különböző területein az ekcéma kezelésére is sikeresen használják a pomelóból készült főzetet, de akár a köhögés kellemetlen tüneteit is csillapíthatjuk a segítségével.

Emésztés segítése
A fogyókúra mellett az emésztésünket is segíti, így étkezés előtt is fogyaszthatjuk, de emésztési zavarok esetén hatásos segítség.

A pomelo tehát egy igazán sokoldalú gyümölcs. Ugyan nálunk még alig ismert, de mindenképpen érdemes egy próbát tennünk vele

/Forrás: Femcafe/