Természetes házi tisztítószerek

4 hatékony, természetes tisztítószer 
A mai modern tisztítószerek nagy mennyiségű vegyi anyagokat tartalmaznak és ezek nagyon veszélyesek lehetnek. Főleg akkor, ha ezeket összevegyítjük. Ugyanis a klór és az ammóniát tartalmazó termékek halálos gázokat szabadíthatnak fel. Lehetőség szerint a legjobban tesszük, ha csökkentsük ezeknek a tisztítószereknek a használatát vagy lehetőleg olyan szobában használjuk őket, amely jól szellőztethető. De akár a legjobb megoldás az, ha magunk készítünk környezetbarát tisztítószereket. Elég mindössze hozzá négy alapanyag, amely minden háztartásban megtalálható ahhoz, hogy a takarítás környezetbaráttá váljon és, hogy ne legyen káros az egészségünkre. Ezek az ecet, só, citromlé és szódabikarbóna.
   
Ablaktisztító
Szerezzünk egy szórófejes flakont és töltsük meg félig vízzel. A másikfelét pedig az ecet tegye ki. Majd adjunk hozzá egy kis mosogatószert. Kész is a házi ablaktisztítónk. Már csak az a dolgunk, hogy rápermetezzük az ablakra és letöröljük.
 
Bútorfényező
Keverjünk el egy csésze citromlét, egy csésze étolajjal és kész is van a bútorfényező.
 
Légfrissítő
Igen egyszerű készíteni légfrissítőt. Szórjunk szódabikarbónát egy tálba és tegyük valamelyik részére. A szódabikarbóna ugyanis kitűnő szagsemlegesítő.
 
WC tisztító
Az ecet baktériumölő és jó szagtalanító. Öntsük a wc csészébe hagyjuk egy kicsit benne majd öblítsük le.
/Forrás:Énportál/