A cukorbetegség természetes gyógymódjai

Magnézium
Újabb tanulmányok a magnézium szerepét hangsúlyozzák a diabétesz kezelésében. Sok cukorbeteg szervezetében kevés a magnézium, ami akadályozza az inzulin felhasználását, és késlelteti a sebgyógyulást. Az olajos magvak, a sötétzöld levélzöldségek, valamint a teljes kiőrlésű lisztfélék mind gazdag magnéziumforrások.

 


E-vitamin
Az E-vitamin megakadályozza az érfalakban a plakk képződést, így védi az ereket a cukorbetegséggel összefüggésben gyakran kialakuló keringési problémáktól. Elsősorban olajos magvakban található a vitamin, ám gyakran érdemesebb nagyobb dózisban, kapszula formájában fogyasztani.

Ginkgo
A ginkgo biloba - a köznyelvben páfrányfenyőként ismert növény - hatásos ellenszere lehet a diabétesz egyik gyakori szövődménye, a retinopátia ellen.

Szója
A szója, illetve a belőle készült ételek - például a tofu - fogyasztása kimondottan ajánlott cukorbetegek számára. Javítja a vércukorszint szabályozását.

Hüvelyesek
A bab és borsó tele vannak oldható rostokkal, melyek csökkentik a koleszterinszintet. Emellett vízben oldódva kocsonyás bevonatot képeznek a gyomorban, lassítva ezzel az emésztést - ami a hirtelen vércukorszint-emelkedés alapfeltétele.