Kurkuminnal a rák és sok más betegség ellen: a tudományos bizonyítékok egymás után látnak napvilágot

Kétségkívül nincs hiány azokból a tudományos bizonyítékokból amelyek azt mutatják, hogy a kurkumin, a kurkuma elsődleges hatóanyaga hihetetlen terápiás értékű. A legújabb kutatások kiemelik a kurkumin hihetetlen képességeit a cukorbetegséggel, gyulladással, sőt a rákkal vívott harcban is. Dr Saraswati Sukumar kurkuma iránti szenvedélye részben abban gyökerezik, hogy a fűszer már régóta a hagyományos indiai konyha részeként, saját gazdag örökségét is jelképezi. De Dr. Sukumar évek óta tanulmányozza a kurkumin különleges összetételét, ami azt eredményezte, hogy néhány érdekes felfedezést tett annak hatalmas potenciáljáról. A gyulladásos fájdalom enyhítése és a sebgyógyulás elősegítése mellett, a kurkuma látszólag egy csodálatos rákellenes tápanyag is.

“Közel 300 publikáció mutatja eddig rákellenes hatásait,” mondta Dr. Sukumar a Palm Beach Postnak a közelmúltban. ”Számos betegség, mint például a vastagbél rák és más rákos megbetegedés jelenleg gyulladásra vezethető vissza.”


A kurkumin vitathatatlanul a legerősebb rákellenes anyag a világon
A gyulladás és a rák közti kapcsolatot számos tudományos tanulmány, beleértve a 2011-es “Proceedings of the National Academy of Sciences” folyóirat által közölt tanulmányt is, úgy találta, hogy akár az összes rák 25 százalékát krónikus gyulladás okozza. Az Ohio State University (OSU) Comprehensive Cancer Center kutatója arra az álláspontra jutott, hogy a gyulladás a mikroRNS-155 (miR-155) molekula fokozott termelődését okozza, ami miatt a DNS-t javító fehérje mennyisége csökken.

És mi a helyzet a rák fennmaradó 75 százalékával? A kurkuminról úgy tűnik, hogy elbánik azzal is. Az ugyanabban az évben publikált kutatás szerint (University of Texas, MD Anderson Cancer Center) a kurkumin felkeresi a rosszindulatú rákos sejteket és módosítja DNS felépítésüket, ily módon ölve meg őket. Ellentétben szintetikus rákellenes gyógyszerekkel, a kurkumin békén hagyja az egészséges sejteket és azok DNS-ét, igy nem okoz káros mellékhatásokat.

“A kurkumin (diferuloylmethane) az egyik leghatalmasabb és legígéretesebb kemopreventív és a daganatellenes szer a világon.

Epidemiológiai bizonyítékok azt mutatják, hogy azok az emberek, akik nagy dózisban fogyasztják a fűszert, alacsonyabb rák előfordulási rátával rendelkeznek “- magyarázza Byron J. Richards klinikai táplálkozás szakértő a kurkumin hihetetlen erejéről a rák elleni küzdelemben.
A kurkumin egyébként egy általános gyógyító szer, és elősegíti a jó egészség fenntartását

“Az elmúlt öt évtized kiterjedt kutatásai azt jelezték, hogy a kurkumin csökkenti a vér koleszterinszintjét, megakadályozza a kis sűrűségű lipoprotein oxidációját, gátolja a thrombocyta aggregációt, csökkenti a trombózis és a miokardiális infarktus veszélyét, enyhíti a II. típusú cukorbetegség és a reumás ízületi gyulladás tüneteit, sclerosis multiplex, és Alzheimer-kór betegségek esetén gátolja a HIV replikációt, szupresszálja tumorok kialakulását, javítja a sebgyógyulást, véd a májkárosodás ellen, növeli az epe kiválasztását, véd a szürkehályog és a pulmonalis toxicitás és fibrosis kialakulása ellen”- magyarázzák a hihetetlen eredményeket a kutatók.

/Forrás:Natúrhírek/