Hogyan segít a szódabikarbóna a rákos betegeken

A nátrium-hidrogénkarbonátot, ismertebb nevén a szódabikarbónát már évtizedek óta használják mindenféle “savas” egészségügyi probléma kezelésére.

Természetesen a kérdés továbbra itt az, hogy van-e bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a szódabikarbóna véd a rák, vagy bármilyen más krónikus betegség ellen?

A történelem sokat taníthat nekünk természetes egészséggondozásból. 1924-ben, Dr. Volney S. Cheney elmagyarázta a nátrium-hidrogénkarbonáttal kapcsolatos sikereit, valamint hozzátette, hogy mind a megfázás és az influenza kezelhető vele. Észrevételei valóban figyelemre méltóak.

“1918-ban és 1919-ben, míg dúlt az influenza, arra figyeltem fel, hogy aki alaposan lúgosított szódabikarbónával nem kapta el a betegséget, azok akik ennek ellenére mégis megbetegedtek, enyhe lefolyásra számíthattak.

A Nátrium-hidrogénkarbonátot még ma is használják, vizelet kevésbé savassá tételére. Segít a veséknek a húgysavtól való megszabadulásban, a köszvény és a vesekő megelőzésére használják orvosi gyakorlatban, a sportolók pedig állóképességük javítására.

Azok a sejtek, amelyek elegendő bikarbonátot kapnak, több energiát fogyasztanak el mint a többi sejt – így jobban tudják szállítani a glükózt és laktátot.
A szódabikarbóna segít a rákos betegek gyógyításában is?

Dr. Mark Pagel, a National Institutes of Health-től kapott 2 millió USA dolláros támogatását a “University of Arizona Cancer Centerben” arra fogja felhasználni, hogy a szódabikarbóna hatékonyságát tanulmányozza a mellrák kezelésében.

Ez a klinikai vizsgálat a szódabikarbóna szájon át való bevételét fogja vizsgálni a mellrák ellen. A pénzt korábbi rákkutatási eredményei fényében kapta, hiszen korábban Dr. Robert J. Gilles és munkatársai egereken már sikeresen bizonyították a szódabikarbónás kezelés hatékonyságát: csupán azzal, hogy lúgosították a rákos daganatok környékét.

Ezek a kísérletek azt mutatták, hogy a nátrium-hidrogénkarbonát növeli a tumor pH-ját, gátolja a spontán metasztázisokat és csökkenti a nyirokcsomó-érintettséget mellrákos egerekben. És a hír, még jobb is lesz…

A szódabikarbónáról kimutatták, hogy elnyomja a rosszindulatú folyamatokat; kezeli a sav-lúg egyensúlyt a szervezetben azáltal, hogy kiegyensúlyozza a sejtek és szövetek pH-ját és növeli a sejtek elektromos töltését.

Az oxigénellátás növelésével – a szódabikarbóna megakadályozza a sejtek rákos elváltozásait és a rosszindulatú sejteket egészséges állapotukba vezeti vissza. A szódabikarbóna nagyon ajánlott a fizikailag már legyengült rákos betegeknek. Néhány napos nátrium-hidrogénkarbonátos kezelés után az izomsejtek máris jobban teljesítenek.
A szódabikarbóna hogyan akadályozza meg a sejtkárosodást?

A belső folyadékok pH-értéke meghatározóan hat a szervezet egészének állapotára. A krónikusan túlzott savasság “szétmarja” a szöveteket és ha ez az állapot ellenőrizetlenül marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót megzavar. Másszóval: a túlzott savasság megzavarja magát az élet. Ez az egyik kiváltó oka magának a ráknak.

A szervezet minden egyes sejtje oxigént igényel ahhoz, hogy életfunkcióit optimálisan legyen képes ellátni. Minél alacsonyabb a pH – annál kevesebb oxigén áll a sejtek rendelkezésére. Amikor a savas eső megváltoztatja a tavak habitusát, a halak gyakran megfulladnak, mert a tó leköti az összes oxigént. Az oxigén ott van, de már nem áll rendelkezésre. A tavak oxigéntartalmának növelésével a tó élővilága újra növekedni kezd.
A “lúgos” közeg hogyan segít abban, hogy megakadályozzuk a betegség kialakulását?

Amennyiben a pH-t egészséges tartományban tartjuk, a szükség esetén szükséges életmódbeli és étrendi változtatásokkal, védelmet biztosítunk vele hosszú távon. A nátrium-bikarbonát segítségével könnyen elérhető a kívánt lúgos állapot.

Lényegében a szódabikarbónát “természetes gyógyszernek” is nevezhetjük és tiszteletben kell tartanunk. Ne feledd, ha a szervezet pH-ja az “elfogadható” tartomány felé (vagy alá) megy, – a betegségre való hajlam megy felfelé.

A vízben feloldott szódabikarbónát már régóta használják ízületi gyulladás, emésztési zavarok, gyomorégés és fertőzések leküzdésére. A népi hagyomány szerint a szódabikarbóna nagyon jó savlekötő és puffadás gátló. A legújabb kutatások viszont azt mutatják, hogy a szódabikarbóna sokkal több ennél.

/Forrás:Natúrahírek/